Groepsreizen Noord-Amerika

Noord-Amerika leent zich perfect voor avontuurlijke groepsreizen. Met verschillende rondreizen gericht op reizigers tussen de 18 en 32 jaar boek je single reizen Amerika met een flinke dosis avontuur.

Roadtrippen met leeftijdsgenoten

Een roadtrip door de VS hoort op ieders bucketlist thuis. Met SUV’s reizen we met onze rondreizen dwars door de mooiste plekken van de Verenigde Staten. Je reist op een hele vrije manier, maar in een groep, van plek naar plek. Het overgrote deel is single reizende, dus het maakt het aansluiten bij een rondreis makkelijk als je alleen reist.

Groepreis Californië

De ideale kennismaking met de Verenigde Staten is een rondreis door het mooie en afwisselende Californië. Niet alleen zijn de afstanden te behappen, je maakt ook nog een een reis met veel afwisseling.

De rondreis begint in Los Angeles en eindigt daar ook. We trekken langs de imposante bossen van het Sequoia National Park, bekijken de granieten rotswanden van Yosemite National Park en trekken dwars door deze nationale parken naar het noorden van Californië. We bezoeken hoofdstad Sacramento, brengen enkele dagen door in het populaire San Francisco, waar je onder andere een fietstocht maakt naar de Golden Gate Bridge. Vanuit San Francisco reizen we via Highway 1 naar Los Angeles.

Je boekt een rondreis met veel vrijheid en mogelijkheid om je reis zelf in te vullen, rekening houdend met je reisgenoten natuurlijk. Doordat we met SUV’s reizen kunnen we onze dagen eenvoudig aanpassen aan de wensen van de groep.

Word je dan helemaal aan je lot overgelaten? Nee, dat niet! Bij elke rondreis is een reisleider aanwezig. Dit zijn niet per se Amerika-experts, maar wel ervaren reizigers die ervoor zorgen dat de reis zo vlekkeloos mogelijk zal verlopen.

De rondreizen Californië raden we vooral ook aan aan mensen die voor het eerst naar Amerika reizen. De afstanden zijn relatief beperkt, er zijn veel bekende plekken te vinden en je hebt zowel bergen als strand als wereldsteden.

Grand tour of the West

Een andere aanrader voor wat betreft singlereizen naar de VS is de Grand Tour of the West. Deze rondreis richt zich met name op de Nationale Parken die aan de andere kant van de Sierra Nevada liggen. De reis begint en eindigt in het altijd levendige Las Vegas, de stad van uitersten waar je 24 uur per dag terecht kunt voor entertainment en vermaak.

Tijdens deze roadtrip staan onder andere Zion National Park, Bryce Canyon, Capitol Reef NP, Arches National Park, Canyonlands National Park, Monument Valley en de Grand Canyon (zowel north als south rim) op het programma.

Een afwisselende reis die je alle facetten van het woestijngebied laat zien, met indrukwekkende Nationale Parken die elk weer helemaal anders zijn.

We trekken tijdens de rondreis door Utah, Nevada, Arizona en Californië. Doordat we met SUV’s reizen heb je ultieme flexibiliteit, terwijl je wel met een groep onderweg bent.

Rondreis West-Canada

De singlereizen Canada zijn vooral voor echte natuurliefhebbers een aanrader. Met de Canadese Rocky Mountains, bergstadjes als Whistler en natuurlijk Vancouver en Vancouver Island is deze rondreis een reis met vooral heel veel natuur.

Onderweg is er volop gelegenheid om mooie hikes te maken en zijn de uitzichten op bijna alle plekken fenomenaal. Vanzelfsprekend heb je tijdens de reis kans op het zien van wilde dieren, waaronder herten, elanden en natuurlijk beren. 90% van de groepsreizen Canada is succesvol in het spotten van beren onderweg.

Reistijd westkant USA en Canada

De beste reistijd voor Californië ligt tussen eind april en eind oktober. Tegen eind oktober kan het al wel flink afkoelen in hogergelegen gebieden, maar is het vaak nog prachtig weer. Qua weer is september over het algemeen een hele mooie maand om te reizen. Wel is er kans op het ontstaan van bosbranden, afhankelijk van hoe droog het seizoen is. Vaak beperkt zich dit tot een enkele vallei en is er verder niet zoveel aan te doen. De temperaturen zijn in september dan juist vaak wel weer heel aangenaam, ook in West-Canada.

De maand mei is in veel opzichten ideaal. Het weer is stabiel, de temperaturen lopen op en vaak heb je blauwe luchten. De zomerperiode is het seizoen waarin de meeste Nederlanders op vakantie gaan. Amerika en ook West-Canada zijn prima te bereizen in de zomervakantie. Wel moet je er rekening mee houden dat temperaturen stevig kunnen oplopen, zelfs in Canada tegenwoordig.

Als je de keus hebt raden we je aan om een rondreis Amerika te boeken in de tweede helft van mei, of in september. Maar ook in de zomerperiode kun je prima op reis.

Leave a Comment