Groepsreizen Amerika

De Verenigde Staten van Amerika zijn een topbestemming voor uiteenlopende vakanties. Bij de groepsreizen Amerika die je met Simi boekt, reis je samen met mensen van rond je leeftijd. Door je aan te sluiten bij een avontuurlijke groepsreis vertrek je samen met een groep op reis. Wel zo gezellig, want je hebt altijd aanspraak in een groep.

Flexibel reizen met SUV’s

De afstanden in Amerika zijn eigenlijk per definitie groot. Als je een goed stuk van het land wilt ontdekken zijn dagafstanden van 200 tot 400 kilometer niet gek. Het rijden in de VS is een stuk relaxter over het algemeen. Met uitzondering van de grote steden is het vaak rustiger, zijn de wegen breder en rijd je altijd met een automaat.

Groepsreizen

Het reizen in een groep is een ideale manier om Amerika beter te leren kennen. Hoewel de meeste reizigers individueel boeken, kom je uiteindelijk terecht in een grotere groep. Daarmee is het samen ontdekken van natuurparken en steden eenvoudig. Je hebt altijd wel iemand in de groep waarmee het klikt. Je kunt vooraf al kennismaken met je reisgenoten via een app-groep. In veel gevallen spreken groepen vooraf al een keer in Nederland af om iets samen te ondernemen.

Rondreizen Californië

De rondreis die we aanraden voor je eerste bezoek aan de Verenigde Staten is de rondreis Californië. We vliegen bij deze groepsreis gezamenlijk naar Los Angeles, waar je rondreis begint. We beginnen de reis in Los Angeles, waarna we al snel doortrekken naar de eerste hoogtepunten van de rondreis. We bezoeken Sequoia National Park, Kings Canyon en Yosemite National Park.

De indrukwekkend hoge bomen in Sequoia zijn een echt natuurfenomeen, waar je je als reizigers opeens erg klein voelt. Yosemite National Park staat vooral bekend om de gigantische granieten bergwanden en natuurlijk kans op het zien van beren (ook in Sequoia trouwens).

We reizen dwars door Yosemite National Park richting Lake Tahoe. Dit bergmeer is een toevluchtsoord voor veel Amerikanen en is in de weekenden met name erg druk. In de zomer om te hiken en te fietsen, in de winter om te skiën.

Natuurlijk is een bezoek aan Californië niet compleet als je niet ook San Francisco, Los Angeles en de fameuze highway 1 rijdt.


Doordat we reizen met SUV’s ben je als reiziger ultiem flexibel. Hoewel we wel afspraken maken over hoe laat je terug bent in het hotel, heb je daarbinnen de vrijheid om zelf ook uit te zoeken wat je wilt doen. Zo hebben we mensen die vroeg opstaan om een mooie zonsopgang te zien, mensen die prachtige hikes maken en mensen die het wel prima vinden en op tijd in het hotel willen zijn.

Hoogtepunten van deze rondreis Amerika:

 • Reizigers uitsluitend tussen de 18 en 32
 • Tweedaags bezoek San Francisco
 • Bezoek aan Los Angeles
 • Rijden over Highway 1
 • Bezoek aan Sacramento, de hoofdstad van Californië
 • Heerlijk relaxen bij het meer van South Lake Tahoe
 • Bezoek aan Sequoia National Park
 • Bezoek aan Yosemite National Park
 • verschillende excursies inbegrepen

Rondreis: Grand Tour of the West

De westelijke staten van de VS zijn voor veel Nederlanders DE reden om een rondreis Amerika te maken. Wij snappen heel goed waarom, want de verschillende staten zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard. Met deze groepsreizen vliegen we naar Las Vegas, middenin de woestijn.

We bezoeken de staten Nevada, Utah, Arizona en Californië tijdens deze rondreis. Verschillende excursies zijn inbegrepen bij je reissom, waaronder een bezoek aan Capitol Reef National Park met een lokale gids. Een heel avontuur!

Je rondreis begint in Las Vegas, waarna we door de volgende Nationale Parken trekken:

 • Zion National Park
 • Bryce Canyon
 • Grand Canyon (North Rim)
 • Grand Canyon (South Rim)
 • Excursie Peek-a-Boo canyon
 • Capitol Reef National Park
 • Canyonlands National Park
 • Arches National Park
 • Monument Valley

Een avontuurlijke rondreis dwars door woestijngebieden, rotsachtige gebieden, indrukwekkende canyons en onvoorstelbaar mooie natuur.

De rondreis eindigt in Las Vegas, waar je de kans hebt om nog even de gekte van de gigantische hotels en casino’s te zien, te genieten van wereldberoemd entertainment en te genieten van alle heerlijke restaurants en shows.

Samen reizen met een groep

Groepsreizen hebben als groot voordeel dat je niet zoveel meer zelf hoeft te regelen of doen. Je boekt je reis, maakt kennis met je reisgenoten en vliegt als groep naar je bestemming toe. Bij een groepsreis lever je iets in op individuele vrijheid, maar dat wordt goedgemaakt doordat je altijd aanspraak hebt, altijd iemand om iets mee te ondernemen en je deelt samen een hele reis. Dat zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen en samen herinneringen opdoet. Dat zorgt voor vriendschappen voor het leven.

Rondreizen Amerika

Amerika leent zich perfect voor het maken van unieke rondreizen en roadtrips. De natuur is overweldigend, de steden indrukwekkend. Voor mensen die van avontuur en afwisseling houden is een roadtrip Amerika een absolute must.

Leave a Comment